Uit_de_kunst - Uit-de-kunst_banner.jpg

MuseumJAN - nr1Museum JAN in Amstelveen

Museum JAN is een museum voor beeldende kunst in Amstelveen en blinkt uit in glaskunst. De eigen collectie bestaat uit unieke glasobjecten, bijeengebracht door oprichter Jan van der Togt.
Lees verder


LAMmuseum - LAM-4Museum LAM in Lisse

Het LAM is hét foodart museum in de wereld. Gloednieuw en bomvol internationale topstukken. Het LAM is vooral ook een innovatief en persoonlijk museum dat je anders laat kijken.
Lees verder


Hildo_Krop - Hildo-Krop-2.jpgMuseum Hildo Krop in Steenwijk

Het Hildo Krop museum is alleen al een bezoek waard door zijn bijzondere locatie in Villa Ram Woerthe in Steenwijk. Een goede gelegenheid om kennis te maken met het beeldhouwwerk van Hildo Krop.
Lees verder


Museum Voorlinden in Wassenaar

Wassenaar is een brand nieuw museum rijker, Voorlinden. Op een prachtlocatie op een landgoed aan de rand van Wassenaar midden tussen weilanden, bossen en duinen. Het gebouw alleen al, is een kunstwerk op zich! Het Kunstgenootschap kreeg er een rondleiding.
Lees verder


Parts_project - PartsProject_ankeiler.jpgParts Project voor 'vergeten kunstenaars'

Dat is nou weer eens iets heel anders! Een verfrissend idee om eens op zoek te gaan naar kunstenaars, waar je nauwelijks (meer) iets van hoort of ziet. Cees van den Burg, een kunstliefhebber pur sang vond dat ook en heeft in Den Haag een galerie tevens minimuseum geopend: Parts Project.
Lees verder


De KRC Art Collectie in Voorschoten

Alle Voorschotenaren kennen het Mexx-gebouw, ofwel De Zilverfabriek. Minder bekend is dat zich achter de witte muren een bijzondere collectie hedendaagse kunst bevindt. Een twintigtal leden van het KgV kregen de gelegenheid om een kijkje te nemen en werden rondgeleid door Curator Liesbeth Willems.
Hier kun je er even van meegenieten.


De Caldic Collectie, een kunstoase in Wassenaar

De Caldic Collectie is een kunstverzameling die is bijeengebracht door de particuliere verzamelaar Joop van Caldenborgh op zijn landgoed Clingenbosch. Van mei tot oktober stelt hij iedere donderdagmiddag zijn landgoed open voor publiek en worden er rondleidingen verzorgd op deze unieke locatie. Een tiental leden van het Kunstgenootschap Vlietstreek grepen deze kans met beide handen aan.
Lees verder


Museum_More - 1425996406-600x800-Pyke-Koch-Stilleven-met-appel-ca-1945.jpgScherp kijken in museum MORE

Midden in het groene dorpje Gorssel is sinds 2 juni 2015 het gloednieuwe museum MORE, het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme geopend. Reden genoeg voor Denise van der Burgh om daar eens een kijkje te gaan nemen.
Lees verder