terugblik - Banner-Terugblik.jpgEr gebeurt nog al wat binnen het Kunstgenootschap. Wat is dan ook leuker dan af en toe even terug te blikken en herinneringen op te halen. Hier een selectie van gebeurtenissen in 2019.


Nieuwsbrief - vijftig-tinten-rood.jpg

Het is feest bij het Kunstgenootschap

Het Kunstgenootschap Vlietstreek bestaat 10 jaar en dat mag gevierd worden. Speciaal voor dit jubileumjaar werd er in het Museum Voorschoten een expositie ingericht met als titel ’50 tinten ROOD’.

Een mooi verslag en fotoimpressie


Kroon - Riet-volgens-Rembrandt.jpgLang Leve Rembrandt voor Maria Kroon

Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en van controller tot meubelmaker, in de zomer van 2019 staat het Rijksmuseum in het teken van het publiek. Meer dan 8.000 mensen uit 95 landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. 575 kunstwerken zullen getoond worden in het Rijksmuseum onder de titel: Lang Leve Rembrandt. En,…. de inzending van KGV-lid Maria Kroon uit Leidschendam is daarbij!!

Lees verder


Dekker - P4050020.jpgArt Expo, de eerste kunstgalerie in Voorschoten is een feit!

Het is dan toch eindelijk een feit. Voorschoten is een kunstgalerie rijker: Art Expo Voorschoten uitgebaat door Els Dekker-Rietmulder. Kunstminnend als Voorschoten toch al is, was er altijd een gebrek aan plekken waar je ook daadwerkelijk kunst kan bekijken en kopen.

Lees verder


Tips&tricks - 16.jpgWorkshop Acryl pouring

Onlangs hebben een aantal KGV leden (en enkele niet leden) een gezellige workshop Acryl Pouring gevolgd in Atelier2Kunst, waar Riet en Marijke hiervoor gastvrijheid hebben verleend. An Bron een enthousiast Pouring-deskundige heeft ons in twee uur tijd, twee technieken bijgebracht met mooie resultaten.

Lees verder