terugblik - Banner-Terugblik.jpgEr gebeurt nog al wat binnen het Kunstgenootschap. Wat is dan ook leuker dan af en toe even terug te blikken en herinneringen op te halen. Hier een selectie van gebeurtenissen in 2015.


2015 - BAZ.jpgWe gaan er heen....Beelden aan zee

Op 8 februari, organiseerde het KGV een rondleiding in het museum Beelden aan zee waar op dat moment de expositie Labor et Ars was te bewonderen. Het oeuvre van twee kunstenaars; Joseph Mendes da Costa en Joop van den Toorn worden hierin belicht. Een leuk verslag en foto impressie vindt je hier


2015 - monoprint_ankeiler.jpgMonoprint in de 'kas'

Afgelopen voorjaar zijn een aantal leuke initiatieven van enkele van onze leden ingezet. Eén er van was een monoprint cursus bij Hélène Doornebal thuis in de kas! Gemma Jonker laat ons met een leuk verslagje er even van mee genieten. Lees verder


Modeltekenen, het smaakt naar meer!

Tijdens de laatste ledenvergadering kwam Johan van Rixtel met een geweldig idee. Laten we zo nu en dan een model inhuren en lekker bezig zijn met tekenen en schilderen naar model! En zo geschiede. Vijf KgVers honoreerden dit prima initiatief en Gemma Jonker maakte er weer een leuk verslagje van.
Lees verder


Excursie Caldic Collectie

In juni brachten we een inspirerend bezoek aan de Beeldentuin Clingenbosch met de Caldic collectie. Deze tuin is echt een bijzondere ervaring en we hebben dan ook genoten van een uitstekende rondleiding met een wijntje toe. Lees meer in een mooi verslag van Denise.


2015 - KGVborrel_animatie.gifKgV aan de boemel

Sinds juni organiseert Lia van Velzen wederom de altijd gezellige maandelijkse KgV borrel.
Zo ook weer op 6 juli. De zomer leent zich natuurlijk uitstekend voor zo'n initiatief, want wat is er heerlijker dan gezellig met een stel weer eens een beetje bij te babbelen op een zwoele warme zomeravond in hartje Voorschoten!
Naar mate de avond vordert leer je echt je kunstgenoten weer eens van een hééél andere kant kennen. Heleen en Nadja zetten zich (ook fotografisch) goed op de kaart. Kortom,... het was gezellig! Bedankt Lia!


2015 - OMD-Animatie.gif Terugkijken naar Open Monumentendag

Het is alweer een poosje geleden, maar ook tijdens de Open monumentendag was het KgV actief. Zoals gebruikelijk in september, had Aeltsje weer gezorgd voor een kraam op de Vrijwilligersmarkt. Dit keer opgetuigd met onze nieuwe , wel iets te grote KgV-banner. Daarnaast waren we prominent vertegenwoordigd in de Dorpskerk met een expositie over monumenten in Voorschoten.


Nagenieten van de Week van de Kunst

Het was leuk,... het smaakt naar meer! We evalueren onze Place du Tertre en kijken vast even naar volgend jaar.
Klik hier voor de foto's en de rest!