terugblik - Banner-Terugblik.jpg

Week van de Kunst Voorschoten geëvalueerd


Wat zo'n vier jaar geleden begon als een bescheiden festijn, is nu als evenement al redelijk goed op de kaart gekomen. Met veel manifestaties zoals de atelierroute, lezingen, Arty Party, Peace Poster verkiezing en tentoonstellingen kan het uitgroeien tot een niet meer weg te denken evenement in de regio!

2015 - Poster-Place-du-Terte-2015-kleiner.jpgOok het KgV heeft zijn steentje bijgedragen met de organisatie van een Place du Tertre in het Cultureel Centrum. En jongens,... wat was het leuk! Met 12 van ons die achter ezel of aan tafel lekker bezig waren met hun creatieve skills, de onderhoudende franse muziek op de achtergrond, het chansonuurtje met accordeon van Peer, de powerpoint presentatie van onze kunst en... stokbrood met franse kaas en aanverwanten hebben vooral ook de deelnemers een geweldig leuke middag bezorgd.

Natuurlijk in de eerste plaats dank voor allen die aan deze middag hebben meegewerkt om het tot een succes te maken.

Kunstenaars van het VKK zaten op de verdieping boven ons als onderdeel van de atelier route. Dat leverde natuurlijk een leuke kruisbestuiving op qua bezoek. Ook mooi dat de twee Voorschotense Kunstverenigingen zich nu eens samen onder één dak manifesteerden. Laten we hopen dat dit een positieve drive geeft voor de toekomst.

Ondanks de aparte vermelding op de website van de Week, de posters die in Voorschoten hebben gehangen en de aanwezigheid van de atelierroute waren de bezoekersaantallen, zoals wel een beetje verwacht, niet om naar huis te schrijven.

Omdat het KgV zich voor de komende drie jaar heeft verbonden met de organisatie van de Week hebben Denise en Marijke samen met de andere organisatoren van de Week een evaluatieborrel gehad, waarin we alle heikele punten in de Week hebben belicht . Ons huiswerk is om met oplossingen te komen voor verbeterpunten en eventuele toevoegingen voor het programma. Eind januari zal daarvoor weer een bijeenkomst zijn en verder iedere maand, zodat we op tijd weer een mooie Week voor 2016 kunnen organiseren.

Mochten er onder jullie mensen zijn die daverende ideeën hebben over programma en organisatie van de Week , mail ze gerust naar Denise of Marijke. Niet alleen voor het KgV maar voor de Week in het geheel. Het is niet gezegd dat dit dan ook wordt uitgevoerd, maar hoe meer mensen meedenken in het tweede circuit, hoe creatiever de organisatie wordt in het eerste circuit.

Tot slot een kleine compilatie van onze Place du Tertre. Zet je luidspreker maar aan, want het klinkt helemaal als die dag:)!