terugblik - Banner-Terugblik.jpgEr gebeurt nog al wat binnen het Kunstgenootschap. Wat is dan ook leuker dan af en toe even terug te blikken en herinneringen op te halen. Hier een selectie van gebeurtenissen in 2018.


Nieuwsbrief - zadkine.jpgZadkine aan Zee

Wie “De verwoeste stad” zegt, zegt Zadkine. Dit iconische monument voor de slachtoffers van het bombardement op Rotterdam kent bijna iedereen. Anders dan de gebruikelijke ingetogen en klassieke oorlogsmonumenten in de bijzondere stijl van Zadkine. Een impressie van de tentoonstelling Zadkine aan Zee. Lees verder.


[Best_Wordpress_Gallery id="22" gal_title="Weekend van de Kunst 2018"]

Groot Voorschoten 15 november 2018

Weekend van de Kunst 2018

Zoals gebruikelijk werd in het tweede weekend in november weer de Week van de Kunst in Voorschoten gehouden. Het KGV was goed vertegenwoordigd met een expositie in de Bibliotheek en een Kunstmarkt in de Merelhof. Een ruim aantal leden van het KGV hadden daar hun werk ten toon gesteld en waren in hun dicipline aan het werk. Dit alles gelardeerd met heerlijke muziek van vertegenwoordigers van PJPJ.  Het weer zat niet mee, maar toch mochten wij ons verheugen op een mooi aantal belangstellenden die vast hun kunst inkopen deden voor de Kerst. Ook de Pers ( Groot Voorschoten) kwam langs en heeft een mooie foto impressie gemaakt. We kunnen wederom terugkijken op een geslaagd Kunstweekend.


[Best_Wordpress_Gallery id="16" gal_title="Weekend van Voorschoten 2018"]

Weekend van Voorschoten 2018

Op 8 en 9 september was het weer zover, het weekend van Voorschoten. Zoals elk jaar was ook het KGV weer aanwezig op  Verenigingsmarkt in hartje Voorschoten om belangstellenden kennis te laten maken met ons genootschap. De volgende dag op zondag zette landgoed Duivenvoorde zijn deuren voor het tweede jaar wagenwijd open om het kasteel en tuinen te bewonderen. Veel Voorschotense verenigingen gaven ook daar acte de presence met muziek, zang en kunst. Ook het KGV was Au plein air vertegenwoordigd met een flink aantal kunstenaars en gaven uitleg over diverse kunstuitingen. Noor Kamerbeek was in de weer met kinderen en zette ze flink aan het werk om zelf een mooi kunstwerk te creëren. Al met al een geslaagd weekend!