terugblik - Banner-Terugblik.jpgEr gebeurt nog al wat binnen het Kunstgenootschap. Wat is dan ook leuker dan af en toe even terug te blikken en herinneringen op te halen. Hier een selectie van gebeurtenissen in 2016.


2016 - poster-out-of-the-blue.jpg

KgV kleurt Museum Voorschoten blauw

Veel van ons hebben meegedaan  aan de expositie Out of the blue, in Museum Voorschoten. Onze donateur en oud lid van de Cultuurraad Voorschoten, Mieke van der Maaten opende onder grote belangstelling op 6 augustus de expositie, waarna iedereen met een hapje en een drankje tussen muren vol kunst gezellig bleef napraten.  Een mooie terugblik vind je hier


Natuur en techniek in Meijendel

We kennen allemaal de prachtige natuurtekeningen van Hans van Engeldorp Gastelaars. En nu wij op een mooie juniavond met hem op stap zijn geweest weten we waar hij zijn inspiratie vandaan haalt: het uitgestrekte natuurgebied Meijendel, de dagelijkse werkplek van Hans.

Lees verder voor een leuk verslag van Denise met fotos!


Verenigingsmarkt september 2016
Ook dit jaar heeft het KGV zich in september weer gepresenteerd op de jaarlijkse Verenigingsmarkt in het centrum van Voorschoten. Na jaren van organiseren hiervan heeft Aeltsje hiervoor het stokje overgedragen aan Martine. En die heeft haar sporen er mee verdiend! De kraam was helemaal goed en lekker vol. We stonden weer fijn dicht bij het museum met de kraam van PJPJ - Jong Professionals Jazz naast ons, wat een gezellige reuring met zich mee bracht. Dank voor iedereen die voor enkele uren de honneurs heeft waargenomen bij de kraam. Volgend jaar weer!


2016 - Voorlinden.jpg

Bezoek aan museum Voorlinden

Een nieuw museum, dat vráágt om een bezoek!

Eind november zijn een aantal van ons op rondleiding geweest in museum Voorlinden. Interessant, boeiend, en soms ook weer niet. Maar allerzins de moeite waard. Wat we er allemaal zo al gezien hebben kun je hier teruglezen.


2016 - WvdKanimatie2016.gif

Week van de Kunst november 2016
Het was weer leuk! Met onze twee locaties waren we toch maar weer goed vertegenwoordigd. Ook wel wat minpuntjes of wat we toch anders gaan doen volgend jaar. Even in het kort: we gaan zowiezo naar een andere locatie namelijk de Merelhof. Daar gaan we onder de noemer Kunstmarkt KGV ons ook meer richten op exposeren en hopelijk ook verkoop van onze kunst. Uiteraard blijven we daarnaast net als de andere jaren onze Place du Tertre houden met muziek wederom van Peer. Als de uitbaatster van de Mazzel ons weer wil hebben dan gaat dat beslist in de herhaling!