2016 - poster-out-of-the-blue.jpgHet KgV kleurt Museum Voorschoten blauw

Op 19 mei 2006 opende Historisch Museum Voorschoten haar deuren in het pand wat toen nog bekend stond als 'de oude ijzerwinkel van Verhoog' . Nu, tien jaar later, na een prachtige verbouwing, is het museum niet alleen meer een mooie plek voor exposities maar wordt steeds meer een ontmoetingsplek voor een ieder die Voorschoten lief is.

Om dit kroonjaar te vieren wil het museum niet alleen van en voor Voorschoten zijn, maar ook de instellingen en verenigingen in de sector kunst en cultuur uit de stad, zelf de kans bieden iets in het museum te organiseren. En dat is een bijzonder programma geworden. Vanaf eind mei zijn er al vele activiteiten de revue gepasseerd, een bont palet aan exposities en optredens van kunstenaars uit de regio, maar vooral uit Voorschoten zelf. Nu is het de beurt aan het KgV.

Museum Voorschoten kleurt blauw

Met deze verkoopexpositie Out of the blue, kleurt het museum letterlijk zomers blauw. Een interessante collectie aan schilderijen, keramiek, beeldhouwkunst en sieraden van een twintigtal kunstenaars van het KgV vullen de muren en vitrines. De opening op 6 augustus om 16 uur wordt verricht door oud lid van de Cultuurraad Voorschoten Mieke van der Maaten.

Locatie: Museum Voorschoten, Voorstraat 17, Voorschoten
Openingstijden: wo, za en zo 12 – 17 uur

Deelnemers:

PotKeramiek en glaskunst

Marth Bakkum, Mieke Bijkerk, Janneke Carabain, Lydia Klomp, Geraldine Draaisma en Miep de Wit

 

Foto's

Margreet Veld

Tekeningen

Hans van Engeldorp Gastelaars

Ketting Blauw 3Sieraden

Marijke Dijkgraaff en Rina van Lierop

Bloemreliëf blauw 2Schilderijen

Paula Belt, Denise van der Burgh, Elleke Davidse, Hélène Doornebal, Corrie Huguenin, Gemma Jonker, Hilda Koppe, Karin Lansink, Mieke van der Leeden, Monique Leliefeld, Riet Luckel, Janny van der Male, Martine de Munnik, Nadja Onbag, Marijke Pel, Els Rietmulder, Wouter van Schaijk, Aeltsje Sierksma, Willy van der Sman, Eveline Spreksel, Latife Ugur en Elly Verdoold.

In de pers:

2016 - Out-of-the-Blue-groot-voorschoten-11-8-2016-001.jpg2016 - Out-of-the-Blue-groot-voorschoten-4-8-2016-001.jpg