terugblik - Banner-Terugblik.jpg

KgVers aan de slag met modeltekenen

Tijdens onze laatste ledenvergadering kwam Johan van Rixtel met het idee om met een aantal leden van het KgV een clubje te starten, dat regelmatig een model zou inhuren om zonder docent met modeltekenen bezig te zijn.

Vijf gegadigden zagen dat helemaal zitten en hebben er inmiddels twee sessies van 4 uur in de Alettahof te Voorschoten op zitten. Het tekenen naar model was voor de meesten al weer even geleden dus dat was het echt weer wennen. Maar al gauw bleek dat je zoiets, net als zwemmen en fietsen, nooit meer verleert. De modellen waren professioneel en bleven goed in de gekozen houding zitten, wat veel bijdraagt aan je concentratie. het was dan ook tijdens het tekenen/schilderen muisstil in het zaaltje.

In de pauzes was het leuk en leerzaam om naar elkaars resultaten te kijken en te praten over de gebruikte materialen en technieken. Er werd o.a. gewerkt met houtskool, conté, pastelkrijt, olieverf en acryl. Sommigen waren de hele ochtend of middag bezig met één tekening of schildering, terwijl de anderen na de pauzes wisselden van werkplek.

Het was een prima initiatief van Johan en dat smaakt beslist naar meer. Er wordt bekeken wanneer en hoe dit verder gecontinueerd kan worden. In ieder geval is de woensdagochtend of –middag favoriet.

Ben jij ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met Johan van Rixtel via jorixtel@antenna.nl

auteur: Gemma Jonker

2015 - Modeltekenen-KGV-2.jpg