Parts_project - banner-Parts-Project.jpg

Dat is nou weer eens iets heel anders! Een verfrissend idee om eens op zoek te gaan naar kunstenaars, waar je nauwelijks (meer) iets van hoort of ziet. Cees van den Burg, voormalig eigenaar van een autoverhuurbedrijf, maar een kunstliefhebber pur sang vond dat ook en heeft in Den Haag een minimuseum geopend: Parts Project. Een plek waar hij werk van kunstenaars die naar zijn smaak te weinig aandacht krijgen en werk dat in reguliere galeries niet aan de bak komt omdat het ‘onverkoopbaar’ is onder de aandacht wil brengen.
Dat was goed te zien in de eerste expositie in 2016 met de mooie titel ‘To the End of the world or to the edge of the paper’. Hier zijn schilderijen en tekeningen van Jos van Merendonk en Bob Law, (juist ja,… nooit van gehoord!) te zien.

Parts_project - Merendonk.jpgVan Merendonk schildert al zo’n dertig jaar dezelfde soort schilderijen die gebaseerd zijn op slechts enkele basisvormen, een slinger, een ovaal en een z-vorm. En hij doet dat steeds met dezelfde groene kleur. Saai zou je denken, maar wellicht door de herhaling en het monochrome kan dat toch boeiend zijn om naar te kijken. Op zijn eigen site zie je waarom!

Als er één voorbeeld van super minimalisme gegeven kan worden, dan is het wel het werk van de in Nederland nauwelijks bekende Brit, Bob Law (1934 – 2004).

Parts_project - bob-law.jpgDeze autodidact, van origine timmerman, maakte met slechts enkele, maar rake lijnen schematische, simpel ogende landschappen. Heel opvallend zijn de schilderijen die slechts bestaan uit één enkele zoekende lijn langs de randen van een verder leeg doek.

Van den Burg heeft deze collectie samengebracht vanuit zijn persoonlijke intuïtie en geeft daarmee zijn eigen visie op deze kunstenaars. Het doel is om op die manier de toeschouwers eens op een anders manier naar Kunst te doen kijken.
Parts Project onderscheidt zich met een eigenzinnige keuze van te exposeren kunst en is dus echt een museum voor de liefhebber en voor degene die op zoek zijn naar eens wat anders op kunstgebied. Dat klinkt veelbelovend voor de toekomst!

Informatie:
Galerie Parts Project
Toussaintkade 49
2513 CL Den Haag
tel: 06 – 28 90 06 91
email:info@partsproject.nl
www.partsproject.nl

Openingstijden: do t/m za 12 – 17 uur, zo 13 – 17 uur, feestdagen gesloten