Hart voor Kunst, etalages gevuld met kunst.

Op 28 oktober was het na een pittige voorbereidingstijd dan zover. De Hart voor Kunst Etalageroute in Voorschoten was een feit. De aftrap vond plaats op het Treubplein in Voorschoten, waar op die dag ook het Halloweenfeest wordt gehouden. Wethouder Nanning Mol (VVD, Kunst en cultuur) stak daarvoor een Jack o’Latern aan.

2017 - HvK-fotos.jpg

Initiatiefnemer Kunstgenootschap Vlietstreek samen met de Voorschotense Kunstkring en de Hart van Voorschoten ondernemersvereniging hebben daarmee een mooi project op stapel gezet.
In 37 winkels viel een keur aan kunstwerken te bewonderen van kunstenaars uit de regio. Schilderijen, tekeningen, keramiek, brons, marmeren beelden, mozaïek en sieraden; het getuigt van een enorme diversiteit aan talent waar onze regio trots op mag zijn. Het is dan ook geen wonder dat de laatste week van de Etalageroute samenviel met de Week van de Kunst en hierdoor er ook onderdeel van uitmaakte. Het artistieke klimaat van Voorschoten en omgeving werd hiermee dan ook breed bij het publiek onder de aandacht gebracht.

2017 - Etalage-wedstrijd-5.jpg

Wedstrijd
Aan de etalageroute was ook een wedstrijd verbonden. Marcel Laumen, Caroline Bik, Ellie van Berkel en Els Jansen zijn de prijswinnaars van de eerste Hart voor Kunst in het Hart van Voorschoten. Zij losten net als de meeste andere deelnemers acht van de tien gestelde vragen goed op. De twee andere vragen waren onoplosbaar en werden daarom door de jury buiten beschouwing gelaten. Het lot bepaalde uiteindelijk, wie de gelukkigen waren voor de waardebonnen van € 100, € 50, € 40 en € 30. De winnaars kunnen deze besteden voor aankopen bij winkeliers en horeca in het Hart van Voorschoten en beide kunstenaarsgezelschappen.
styling - spacer-2px.jpg
Tijdens een gezellige bijeenkomst in Museum Voorschoten kregen de vier winnaars hun prijs door de voorzitter van de Voorschotense Kunstkring, René Smittenaar uitgereikt. In zijn korte speech roemde hij de samenwerking met Kunstgenootschap Vlietstreek en de winkeliers in het Hart van Voorschoten, die tot het succes van dit leuke nieuwe initiatief heeft geleid. Hij hoopt dan ook dat de etalageroute en -wedstrijd in 2018 en volgende jaren een vervolg en een vaste plaats op de lokale evenementenkalender krijgt.

Prijswinnaar Caroline Bik zond ons het onderstaande mailtje:
Ik vond het erg leuk om kunst in de etalages van verschillende winkels in Voorschoten te zien. Tussen de kazen zag ik een prachtige halsketting, gemaakt door Rina van Lierop. Met de bon van 40 euro die ik gewonnen heb in de wedstrijd Hart voor kunst heb ik deze mooie ketting gekocht.

In de Pers

2017 - Persbericht-opening-etalageroute-Groot-Voorschoten-2-11-17.jpg
Groot voorschoten november 2017
2017 - Persbericht-Groot-Voorschoten-26-10-17.jpg
Groot Voorschoten nov. 2017
2017 - Perbericht-Voorschotens-Nieuwsblad-2-11-17.jpg
Voorschotens Nieuwsblad nov. 2017
2017 - persbericht-Groot-Voorschoten-2-11-17.jpg
Groot Voorschoten nov. 2017