Noor kamerbeek

styling - spacer-2px.jpgHoewel ik op de lagere school al veel knutselde, tekende en naaide en ik op de middelbare school als eindexamenvak tekenen & kunstgeschiedenis had, koos ik als vervolgstudie toch voor muziek en het Conservatorium.
Vanaf 1981 was ik 10 jaar solofluitist van het Chamber Orchestra of Europe en maakte daarmee veel internationale tournees. Daarna (inmiddels had ik drie kleine kinderen) werkte ik als freelance solist, orkest- ensemblespeler. In 1994 kreeg ik bij toeval de muziekprogrammering van het radioprogramma Vroege Vogels in mijn schoot geworpen en heb tot 2014 bij de VARA en radio 4 gewerkt als muziekprogrammeur-klassieke muziek, en programmamaker. Daarnaast organiseerde ik eigen concerten, programmeerde voor zalen, was ik oprichter en directeur van het Huygens Muziekfestival Leidschendam-Voorburg (2007-2012) en schreef voor tijdschriften en kranten over klassieke muziek.
In 2014 besloot ik mij toe te leggen op kinderproducties met klassieke muziek en richtte de groep De Vrienden van Matilda op. Vanaf 2015 speel ik mijn kinderproductie Matilda en Kleine Vis in theaters en zalen door Nederland. Vanaf december 2017 spelen wij onze tweede productie Drakensporen.

Met mijn echtgenoot, musicoloog en componist Leo Samama, richtte ik de Stichting Fondation Faubourg op (www.fondationfaubourg.nl) om klassieke muziek, vooral ook in combinatie met andere kunstdisciplines, in projecten te verwerken voor een zo breed mogelijk publiek.

In 2006 volgde ik aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam een jaar de BIK-opleiding: Beroepskunstenaars In de Klas. Eén dag per week was ik op de academie, en vanaf dat moment wist ik dat ik ook verder wilde in de beeldende kunst. Pas in 2012 besloot ik om op schilderles te gaan en ben daarna niet meer gestopt. Toen het werk bij de omroep stopte, besloot ik om serieus met kunst aan de slag te gaan en nam schilderles bij Corné Akkers (Brugman Voorburg, 2013 tot heden), klassiek tekenles bij Piet Verhagen (Het Pakhuis Den Haag, vanaf 2016 tot heden), boetseerles naar model bij Guido Sprenkels (2013 t/m 2015) en edelsmeedles bij Frans Penning (Leidschendam, 2015 tot heden). Ik hoop en streef ernaar om over enkele jaren ook de avondopleiding van de Kunstacademie te mogen volgen, om daarmee mijn opleiding officieel af te ronden.

Het lijnenspel in de natuur fascineert mij en breng dat tot uitdrukking in mijn pastels en zilveren sieraden. De naïeve onschuld van kinderen roert mij (schilderijen, pastels, brons) en ik verwerk nog steeds de indrukken opgedaan tijdens een maand reizen door Japan (schilderijen en pastels).

Meer informatie : noorkamerbeek.nl

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Noor Kamerbeek

  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige kunstschilders


  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige beeldhouwers & keramisten


  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige edelsmeden