Monique Leliefeld

styling - spacer-2px.jpgMijn eigenlijke vak is aardrijkskunde. Daarnaast heb ik altijd veel van tekenen en schilderen gehouden. In de loop der jaren is mijn vaardigheid en blik op mijn werk gegroeid. Door een extra lesbevoegdheid in tekenen en schilderen te behalen, heb ik een gedegen kennis opgedaan van materialen en van het zuiver weergeven van vormen.

Deze kennis kan ik niet alleen in mijn eigen schilderijen toepassen maar ik heb ook lesgegeven in tekenen en schilderen aan kinderen in de leeftijdsgroep 12 tot en met 18 jaar. Dat gaf veel voldoening. Heel boeiend was het om door wat kleine aanwijzingen de creativiteit van leerlingen te zien groeien en om ze de mooiste dingen zien maken.

Nu ik niet meer betaald werk doe is er wat meer tijd om zelf te schilderen. Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen.

Steeds weer langs een schilderij lopen. Voortdurend kijken. Veranderen. Aanpassen. Studeren op vormen, lichtval, kleuren. Totdat ik vind dat ik iets moois heb gemaakt. Iets dat verbaast. Iets dat verrukt. Iets dat bijdraagt. Waar een ander ook van kan genieten. Iets dat kippenvel geeft, doordat je er iets in ervaart. Een prestatie die mij een diepe voldoening geeft. Meestal figuratief, soms abstract. Herkenbaar en toch in een combinatie of lichtval die net even anders is. Die verrast.

Opleiding:

 • Teken- en schilderlessen van Willem Vis, Voorschoten jaren 70
 • Lerarenopleiding tekenen en schilderen, Den Haag 1980 - 1983
 • Masterclass van Guus Zuiderwijk vanaf 1994 tot 2016
 • Masterclass Hélène Doornebal vanaf 2016 tot heden

Meer werk is te zien op Gallery Sorelle Sciarone

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Monique Leliefeld

  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige kunstschilders


  Nieuw
  styling - spacer-2px.jpgMonique is met een deel van haar werk te zien bij:

  Periode: permanent
  Plaats: Therapiepraktijk Seelen, Leidseweg 155, Voorschoten
  Openingstijden: maandag - vrijdag van 9 - 17 uur


  Leliefeld - Krantenknipsel-Singapore.jpg

  Leliefeld - Interview-maart-2021
  Groot Voorschoten maart 2021