Miep de Wit

styling - spacer-2px.jpgOngeveer 23 jaar geleden, toen ik werkzaam was als manager in de Thuiszorg, besloot ik iets creatiefs te doen naast mijn drukke baan. Het werd een cursus “kleien” aan de Vrije Academie te Leidschendam.

Na mijn pensionering werd het mijn echte hobby. De Vrije Academie verhuisde inmiddels naar Voorschoten en werd onderdeel van K&O Leiden , later BplusC.
Nog steeds zit ik op de cursus bij docent Guus Zuiderwijk en heb inmiddels mijn eigen techniek en ideeën ontwikkeld.

De mensen vragen vaak waar ik mijn fantasie vandaan haal en daar weet ik geen antwoord op. Fantasie heb je of heb je niet. Het kan komen door het lezen, door gekke woorden en door goed kijken naar mens en dier.

Ik werk veel met grove chamotte klei. Het werk wordt eerst biscuit gebakken (960 graden gestookt). Daarna bewerk ik het werkstuk met oxides, sulfaten en pigmenten. Af en toe gebruik ik een lik glazuur. Daarna gaat het opnieuw de oven in en wordt het gebakken op 1060 graden. Elke keer is het weer een verrassing hoe het werk uit de oven komt. In grote lijnen weet je het, maar het is ook afhankelijk van ander werk dat in de oven staat, dat kan invloed hebben op je eigen werk.

Ik heb al meerdere malen geëxposeerd en veel werk verkocht.

Meer informatie :icons - Logo-Facebook.jpg

styling - spacer-2px.jpg
Neem contact op met Miep de Wit

  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige keramisten


  Nieuw


  Miep in de pers