Aeltsje Sierksma

styling - spacer-2px.jpgIn de 60er jaren van de vorige eeuw volgde Aeltsje gedurende verschillende seizoenen de opleiding Vrije Grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Daarna deed ze nog de opleiding voor het vakdiploma illustratief tekenen en schilderen. Jarenlang volgde ze de Masterclass Schildersgroep eerst onder leiding van Guus Zuiderwijk,  thans bij Hélène Doornebal bij B+C, Voorschoten

Gedurende ruim 30 jaren gaf zij met plezier teken- en schilderlessen in activiteitencentra te Voorschoten aan volwassenen en kinderen.

Zelf schildert ze nu met acrylverf en kan eigenlijk alle onderwerpen aan. Zowel naar de natuur, foto of eigen fantasie. Portretten, mensen, dieren, landschappen, industrieën, etc. Aeltsje houdt van kleurige en realistische weergave in haar werken. Vooral verschil tussen licht en donker zijn vaak terug te vinden in haar schilderijen.

Aeltsje is medeoprichtster van het Kunstgenootschap Vlietstreek.

Meer informatie : www.aeltsje.nl

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Aeltsje Sierksma

[contact-form-7 id="12100" title="Contactformulier Sierksma"]

styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

Terug naar overige kunstschilders


NIEUW


Stillevens


Diversen


Portretten


Dieren


Landschappen

Klik voor een vergroting
Februari 2017
Sierksma - Voorschotense-krant-februari-2021
Voorschotense Krant februari 2021
Oktober 2017
Sierksma - Ael-onze-parel.jpg
December 2018
Sierksma - interview-groot-voorschoten-juli-2019.jpg
Groot voorschoten - juli 2019

Kunstenaars_S-Z - Parelael-banner.jpg

Sierksma - Aeltsje-Sierksma.jpgAeltsje Sierksma, een Parel van Voorschoten!
Aeltsje Sierksma (71) heeft begin december 2018 op het gemeentehuis van Voorschoten uit handen van burgemeester Pauline Bouvy de Parel van Voorschoten ontvangen.
Zij heeft zich jarenlang ingezet voor haar dorpsgenoten met de laagste inkomens. Ze richtte samen met Gerard Persoon in 2003 een cliëntpanel op. Een jaar later vormde ze de Cliëntenraad Sociale Dienst Voorschoten. Elke maandagmiddag hield ze spreekuur in het gemeentehuis. "Veel mensen met een uitkering wisten haar te vinden en zijn door haar ook geholpen", aldus de burgemeester. Na zestien jaar voorzitter te zijn geweest, stopt ze nu.

Aeltsje zoals wij binnen het KGV weten is op meer terreinen actief. Zij is een enthousiaste schilderes die haar werk op talloze plaatsen heeft geëxposeerd. Haar talent als kunstenaar en haar bestuurlijke ervaring heeft zij gedurende lange tijd ingezet voor de Voorschotense gemeenschap. Zij heeft bijvoorbeeld meer dan 30 jaar teken- en schilderlessen gegeven in activiteitencentra in Voorschoten aan volwassenen en kinderen. Op 19 oktober 2009 was zij één van de oprichters van de Vereniging Kunstgenootschap Vlietstreek om zo de persoonlijke ontmoeting tussen kunstenaars en kunstliefhebbers te bevorderen door middel van het organiseren van exposities van leden en het verwelkomen, zonder ballotage, van kunstenaars uit alle sectoren van de beeldende kunst.
Aeltsje heeft tot oktober 2014 deel uitgemaakt van het bestuur van het Kunstgenootschap Vlietstreek. Ook daarna is zij actief gebleven voor de vereniging, o.a. in het kader van de Vrijwilligersmarkt Voorschoten. Zij heeft door haar inzet en trouw veel bijgedragen aan de bloei van de vereniging, waarvan het ledental inmiddels meer dan zestig bedraagt.

Wij zijn trots op onze Parel-Ael!