Zelfportret van Jan Smith

Outsider Kunst – ook wel Art Brut of Outsider Art genoemd – gaat over spontane, intuïtieve expressie, over creëren zonder gehinderd te worden door wat in de kunstwereld als gangbaar wordt beschouwd. Outsider kunstenaars creëren van nature, het zijn autodidacten. De kunst die zij maken zijn levensechte uitingen, het is wat het is, het staat niet ter discussie, het staat dicht bij de maker. De beelden ontstaan vanuit fascinaties, eigen ervaringen, dromen, visioenen en zelfs angsten. Ze bevatten vaak symbolen vanuit de diepere lagen van het bewustzijn. Outsider Kunst wordt niet bedacht, maar uitgevoerd, gedaan. Een bevrijdende, directe, spontane en vooral impulsieve manier van kijken en werken. Leidmotief: Daag de status uit en doe eens lekker zoveel mogelijk anders.

styling - spacer-2px.jpg

Jan is een creatieve Rotterdammer (1950) en woont inmiddels meer dan 30 jaar in Zoetermeer. In zijn atelier maakt deze autodidact bij voorkeur non-figuratieve kunst. Schildert met acrylverf, maakt tekeningen met markerstiften of pastelkrijt en is daarbij vaak op zoek naar verrassende oppervlaktestructuren. Jan is liefhebber van twee, enigszins van de gangbare norm afwijkende kunstuitingen, te weten Art Brut (Outsider Kunst) en Neurografische Kunst (NeuroArt) en probeert deze benadering ook in zijn eigen werk tot uitdrukking te laten komen.

Meer informatie :
Jan Smith
Website: https://wwww.AtelierB29.nl
Instagram: https://www.instagram.com/janinsta_2023/
Facebook: Jan Smith
E-mail:  jansmith2012@ziggo.nl

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Jan Smith

  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige glaskunstenaars


  Acryl schilderijen


  Neurografische tekeningen

  • Acrylverf
   Na een aantal inspirerende workshops gevolgd te hebben bij de bekende Delftse kunstenaar Rob van Es werd ik geraakt door de magie van het werken met acrylverf en -inkt. Elk blanco schilderdoek vormt inmiddels steeds weer de aanzet voor het aanboren van een ogenschijnlijk diepe inspiratiebron. Combineren van mixed media als golfkarton, folie, papier en structuurpasta verschaft me veel plezier met soms een zeer verrassend eindresultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Neurografische tekeningen
   Tijdens het maken van Neurografische tekeningen worden neurologische verbindingen in de hersenen aangemaakt. Het is een tekenproces waarbij de gemoedstoestand transformeert en de tekenaar heerlijk ontspannen raakt. Afgeleid van de creativiteitspsychologie van Pavel Piskarev en bedoeld als therapeutisch hulpmiddel, maar bovenal gewoon leuk om te gebruiken voor het creëren van unieke voorstellingen 'out of the blue'. Ik noem het ook wel marker-yoga.
  • Outsider Kunst
   Ook wel Art Brut of Outsider Art genoemd - gaat over spontane, intuïtieve expressie, over creëren zonder gehinderd te worden door wat in de kunstwereld als gangbaar wordt beschouwd. Outsider kunstenaars creëren van nature, het zijn autodidacten. De kunst die zij maken zijn levensechte uitingen, het is wat het is, het staat niet ter discussie, het staat dicht bij de maker. De beelden ontstaan vanuit fascinaties, eigen ervaringen, dromen, visioenen en zelfs angsten. Ze bevatten vaak symbolen vanuit de diepere lagen van het bewustzijn. Outsider Kunst wordt niet bedacht, maar uitgevoerd, gedaan. Een bevrijdende, directe, spontane en vooral impulsieve manier van kijken en werken. Leidmotief: Daag de status uit en doe eens lekker zoveel mogelijk anders.

  Aangesloten bij de Stichting Kunstkamer Loosduinen.
  Mijn werk is te zien bij Varia Art & Expo in Loosduinen, op verschillende locaties in Zoetermeer, op de websites van voornoemde kunstenaarsvereniging, op Instagram Janinst_2023, Facebookpagina en mijn website www.AtelierB29.nl