Hedi hamers

styling - spacer-2px.jpgMijn plezier ligt in het 'kneden', in het maakproces van een schilderij. Schaven totdat het af is. Ik let daarbij vooral op kleur, vorm en compositie. Dat is eigenlijk al zo van jongs af aan. Tijdens familiefeestjes waarbij ooms en tantes aanhaakten in een polonaise door de kamer, zat ik me uit te leven met potloden, stiften en verf. Voor mij geen polonaise.

Ik begon met teken- en schilderlessen bij diverse wijkcentra. Daarna kwam ik terecht bij de Vrije Academie in Leidschendam, waar ik een eerste stevige basis van docent Willem Kerklaan heb gekregen. Vervolgens heb ik bij de Vrije Academie Voorschoten tot in de zomer van 2016 hele goede lessen en een fijne coaching gehad van docent Guus Zuiderwijk. Bij hem maakte ik de overstap van figuratief naar abstract werken. Ik sloeg aan het borstelen, schuren en experimenteren en ontdekte nieuwe gemengde technieken. Dit resulteerde in 2014 in het winnen van de Kunstprijs Leiden BPlusC.

Daarnaast rondde ik van 2012-2014 een tweejarige beroepsopleiding 'Tekenen en Schilderen' af, waarbij ik ook stage op basisscholen heb gelopen. Dit beviel zo goed dat ik vanaf toen ben begonnen met het geven van teken-/schilderles aan basisschoolleerlingen en beginnerscursussen schilderen (aquarel en acryl) aan volwassenen. Het is nog steeds leuk en stimulerend om te zien welke creatieve ideeën anderen hebben en hoe ze deze verder ontwikkelen.

Het ontstaan van dingen, hoe reageert het ene object/materiaal op het andere object/materiaal en de spanning van het experiment zijn denk ik elementen die je in mijn abstracte acrylverfschilderijen, collages en drukwerken terug kunt zien. En er is nog zoveel meer om te ontdekken…

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Hedi Hamers

    styling - spacer-2px.jpg

    • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
    • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
    • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

    Terug naar overige kunstschilders