Denise v.d. Burgh
Denise v.d. Burgh

styling - spacer-2px.jpgIedere keer is het maken van een schilderij een klein avontuur. Je zoekt naar een goede compositie, het juiste kleurgebruik, de weergave van een bepaalde sfeer…………..en toch komt er al zoekende vaak iets heel anders uit dan je van plan was. Schilderen is daardoor voor mij een verrassende, spannende maar ook ontspannende bezigheid.

Het is ook al heel lang mijn belangrijkste hobby. Ik merk daarbij dat het nemen van lessen voor mij belangrijk is, omdat je op veel nieuwe ideeën wordt gebracht en aangemoedigd wordt om te experimenteren. Zo heb ik veel geleerd van Arthur Stam, Richard van der Spek en Fieke Weilers.

Na mijn pensionering ben ik kunstgeschiedenis gaan studeren en tegelijk stopte mijn toenmalige schilderdocent. Ik heb toen een aantal jaren niet meer geschilderd, maar miste de verf en de penselen wel! Nu ben ik alweer enkele jaren volop bezig en probeer ik weer wat verder te komen – je bent nooit uitgeleerd. Ik werk in olieverf, en mijn schilderijen laten altijd een herkenbare werkelijkheid zien. Meestal begint een idee met een voorwerp dat mij aanspreekt door vorm en kleur, maar ik schilder ook dieren en de laatste tijd ook landschappen. Vaak combineer ik deze elementen, waardoor het lijkt of er een verhaal wordt verteld. Welk verhaal? Dat mag de toeschouwer zelf invullen.

 
Neem contact op met Denise van den Burgh

  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige kunstschilders


  Nieuw


  Bloemen & Planten


  Dieren
  Diversen

  styling - spacer-2px.jpg

  Maart 2017