LAMmuseum - Banner-LAM-Museum

Martine de Munnik ontdekte een heel 'smakelijk' museum in Lisse en doet verslag.

Vóór alle corona-troubles bracht ik een bezoek aan het LAM museum in Lisse. Toen al werkte het museum met een tijdslot! Ze willen niet teveel bezoekers tegelijk, heel prettig!

LAMmuseum - LAM-2

Sinds 2018 is het LAM (Lisser Art Museum) geopend op het terrein van Landgoed Keukenhof. Het is een onderdeel van de VandenBroek Foundation. De oprichter is Jan van den Broek, topman van supermarktketen Dirk van den Broek. De gedachte er achter is om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het gaat om verwondering, anders kijken en aandacht.
De collectie bestaat uit “foodart”, in de breedste zin van het woord: bv. een beeld van een winkelende vrouw van Ron Mueck, een “vitrage”-fornuis van Do Ho Suh, en een verzamelings-kunstwerk van Itamar Gilbao. Maar er is nog veel meer, heel boeiend en verrassend.

LAMmuseum - LAM-1

Het begint al bij binnenkomst: je krijgt een gratis wificode op je smartphone, waarop je kunt kiezen voor uitgebreide uitleg van 1 schilderij, of een beknopte uitleg bij alle kunstwerken in een zaal. Je krijgt een doosje met “kunstige“ snoepjes om van te genieten bij bepaalde kunstwerken. In de zalen zijn vrijwilligers aanwezig, die waardevolle extra informatie geven en je op een bepaalde manier laten kijken.
Het park rond het mooie gebouw staat ook vol met kunstwerken, mooi om doorheen te wandelen.

Je kunt trouwens een eigen kunstwerk insturen dat misschien wordt geplaatst…..!
Ik heb erg van mijn bezoek genoten, en ga zeker weer: er is zó veel te zien!

auteur: Martine de Munnik

LAMmuseum - LAM-3
 
Informatie:
Museum LAM ( Lisser Art Museum)
Keukenhof 14
2161 AN Lisse
tel: 0252 508 800
www.lamlisse.nl

Openingstijden: woensdag, vrijdag, t/m zondag 11 - 17 uur. Om alle bezoekers een prettige tijd in het LAM te geven, werken we met tickets met starttijd. Zie website
Entree: Volwassenen €7,50, Kinderen € 5.
Museum jaarkaart niet geldig, maar gratis sponsortickets zijn beschikbaar. Zie website