Vincent_v_gogh - Banner-van-gogh.jpg

In 2015 was het jaar precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Reden genoeg om dit jaar dan ook uit te roepen tot het Van Gogh-jaar.

Nederland stond bol van de activiteiten, manifestaties, exposities en lezingen waarbij deze wereldberoemde Nederlandse kunstenaar centraal staat. Google zijn naam en je kreeg een flinke lijst voorgeschoteld. Wist je bijvoorbeeld dat Ede wel 125.000 zonnebloemen heeft gezaaid op de Veluwe ter ere van Vincent?

Wij konden natuurlijk niet achterblijven om van Gogh in het zonnetje te zetten maar deden niet die hele verzameling nog eens dunnetjes over. Wel maakten we een selectie van de leukste weetjes en de meest bijzondere activiteiten.

Heel veel informatie kun je natuurlijk vinden op vincent-van-gogh.startpagina.nl

Vincent_v_gogh - ankeiler_vitrtuele-wandeling.jpgWandelen door de wereld van Van Gogh

Wandel mee door het nachtcafé , dat Vincent van Gogh in 1888 in olieverf op doek vereeuwigde en zie als een feest van herkenning bekende elementen uit zijn schilderijen of loop mee over zijn levenspad in de film 'Van Gogh, the Story van Zundert tot Auvers-sur-Oise, waar hij overleed.
Lees verder


Vincent_v_gogh - vangogh_op_gevoel.jpgVan Gogh op gevoel

Het Van Gogh museum heeft iets fantastisch bedacht voor mensen met een visuele beperking. Tijdens een rondleiding met een aanraaksessie wordt de kunst van Van Gogh toegankelijk voor slechtziende bezoekers en hun ziende begeleiders.
Lees verder


Vincent_v_gogh - fietsen-in-brabant.jpgFietsen met Van Gogh

Fiets door de wereld van Vincent van Gogh. Vijf prachtige routes met aanvaardbare afstanden door het Brabantse land. Onderweg is natuurlijk veel te zien wat met van Gogh te maken heeft.

Lees meer


Vincent_v_gogh - roosegaardefietspad_ankeiler.jpgFietsen in een sprookje

Met zijn oplichtende sterren in het asfalt was een fietspad in het donker nog nooit zo romantisch. Alsof het een Zuid-Franse sterrenhemel is, zoals alleen Vincent van Gogh die kon schilderen.
Lees meer