Duckomenta - Duckomenta-banner

DUCKOMENTA, een Cultureel Wereld-DUCK-erfgoed

In 2017 tijdens een vakantie in de Duitsland kwamen we een verrassende expositie tegen in Kasteel Werningerode in de Harz. In het al wondermooie kasteel waren een aantal zalen ingericht met een keur aan schilderijen, beelden, mozaïeken en tekeningen met als leidmotief,…. DUCK. De expositie heet dan ook DUCKOMENTA, een kunst collectie met -DUCK- in de hoofdrol en waar je alleen maar met open mond -O- en een brede glimlach naar kunt kijken. Een waar artistiek docu-MENTA- !

Duckomenta - Duckomenta-1

Duckomenta - Sculpducktures

Bezoekers van de tentoonstelling leren over een mysterieuze eendenstam die ooit de interDucks werd genoemd en een zeer openbaar leven hebben geleid in een samenleving parallel aan die van ons. De meeste van deze schilderijen en sculpturen zijn heel levensecht: het zou maar al te gemakkelijk zijn om te geloven dat deze kunstwerken uit een ander universum kwamen. De DUCKOMENTA omvat de menselijke geschiedenis, vanaf de periode waarin de vroegste menselijke artefacten werden gemaakt tot in de uitgestrektheid van de ruimte.De kunstenaars die deel uitmaken van interDuck beschouwen hun werk als een combinatie van conceptuele kunst en pop. je zou het bijna een duckomania kunnen noemen!

Een bezoek aan deze expositie is het meer dan waard, al was het alleen maar om de heerlijke humor die van de kunstwerken straalt en je van binnen helemaal blij maakt.

Meer informatie over deze reizende tentoonstelling en de plaatsen (allemaal in Duitsland) waar je deze kunt bezoeken vindt je op www.duckomenta.com
auteur: Marijke Pel