Vincent_v_gogh - Banner-van-gogh.jpg

Hoe zou het zijn om door het nachtcafé te wandelen, dat Vincent van Gogh in 1888 in olieverf op doek vereeuwigde? Om zijn zonnebloemen te zien? Of de sterrenhemel die de schilder vanuit het ziekenhuis in Saint-Rémy-de-Provence inspireerde voor één van zijn bekendste schilderijen? De Amerikaanse animator Mac Cauley maakt het nu mogelijk: zet je virtual reality-bril op en stap in de wereld van Van Gogh.

Cauly deed mee aan een wedstrijd voor designers en plaatste zijn bijdrage op Youtube. De beelden tonen een 3D-versie van Het Nachtcafé van Van Gogh en hoe het zou zijn als door het etablissement in het Franse Arles wandelt. Op je wandeling door het café zul je veel elementen uit van Gogh's schilderijen herkennen: zijn zonnebloemen, een stoeltje kijkend uit het raam zijn beroemde sterrennacht en.... zelfs van Gogh zelf, relaxed lurkend aan zijn pijp.

Bron: www.ad.nl

Maar nog leuker is het natuurlijk om het echte levenspad van de schilder te volgen. Zijn reis van zijn geboortegrond in Zundert tot in het Noord-Franse dorpje Auvers-sur-Oise waar hij samen met zijn broer Theo ligt begraven.

Deze 60 minuten durende engels talige film werpt een goed licht op zijn leven.

Veel kijkplezier!