terugblik - Banner-Terugblik.jpg

Workshop Acryl pouring bij Studio2Kunst

Onlangs hebben een aantal KGV leden (en enkele niet leden) een gezellige workshop Acryl Pouring gevolgd in Atelier2Kunst, waar Riet Luckel en Marijke Pel hiervoor gastvrijheid hebben verleend in hun atelier. An Bron een enthousiast Pouring-deskundige heeft ons in twee uur tijd, twee technieken bijgebracht met mooie resultaten.

Acryl Pouring is een leuke techniek die je op zichzelf kunt toepassen, maar ook kunt gebruiken in combinatie met je andere schilderwerk om bepaalde effecten te benadrukken.

An had voor ons alle ‘tafels al gedekt’ en alles al klaargezet, zodat we meteen aan de slag konden . Zij legde eerst het een en ander uit over wat acryl pouring nou precies is welke technieken er kunnen worden toegepast en hoe je gemakkelijk zelf een pouring medium kunt maken. Dit kun je ook wel kant en klaar aanschaffen, maar dat kan in de papieren lopen. An had al een flinke voorraad medium klaargemaakt dus konden we meteen aan de slag met het mengen  van de verf met het medium en de siliconenolie.

Eerst kwam de techniek de Flipcup aan bod. Vol enthousiasme storten wij ons op het canvas doekje en al snel kwamen er al de mooiste resultaten naar boven. De beroemde bellen(cellen) die bij acryl pouring ontstaan worden veroorzaakt door de siliconenolie en dat proces gaat nog even door tijdens het drogen van de verf. Op een tweede doekje konden we ons uitleven met de Swipe techniek wat wederom een aantal zeer kleurrijke resultaten op leverden.

In het najaar, als er voldoende belangstelling is kunnen we nog eens zo’n workshop organiseren. Maar als je al een beetje op weg geholpen wil worden  dan kun je hier een lijstje met benodigdheden en een kleine handleiding vinden.