terugblik - Banner-Terugblik.jpg

Art Expo, de eerst galerie van Voorschoten geopend

[Best_Wordpress_Gallery id="27" gal_title="Opening Gallerie Art Expo Voorschoten"]

Het is dan toch eindelijk een feit. Voorschoten is een kunstgalerie rijker: Art Expo Voorschoten uitgebaat door Els Dekker-Rietmulder.

Kunstminnend als Voorschoten toch al is, was er altijd een gebrek aan plekken waar je ook daadwerkelijk kunst kan bekijken en kopen. Zeker nu helaas ook nog de expositieruimte van de Voorschotense Kunstkring (met exposities van over het algemeen alleen hun eigen leden) gaat verdwijnen. Daarmee wordt Art Expo dan ook de enige galerie in het mooie en gezellige dorpscentrum. Els, zelf een gedreven kunstenaar en aangesloten bij Kunstgenootschap Vlietstreek, ziet hiermee een droom in vervulling gaan.

Een moedige stap. Want hoewel het economisch beter schijnt te gaan is de aankoop van kunst voor velen toch pas het sluitstuk in de begroting of al helemaal niet haalbaar. Els wil graag een platform bieden aan kunstenaars in de wijde regio, want daar zijn er meer van dan je zou vermoeden. Door het grote gebrek aan expositieruimte blijft er daardoor veel beeldschoon werk in de kast staan en kan niet gedeeld worden met de gemeenschap.
Het smaakvol ingerichte Art Expo, is klein maar fijn. Het biedt ruimte aan ongeveer 10 schilderijen en er is een kleine vitrine voor 3D kunstwerken. Els wil maandelijks een nieuwe expositie inrichten, maar ze opent natuurlijk met een prachtige collectie van eigen hand. Zo is er een viertal schilderijen te zien van ´Wereldwijven´. Portretten opgezet met een krachtige penseelstreek in een gedurfd kleurenpalet, die gerelateerd zijn aan steden die Els heeft bezocht. Ook portretten van haar idolen Prince en David Bowie zijn bijzonder.

De galerie werd geopend door wethouder van economische zaken en cultuur Nanning Mol die benadrukte dat diversiteit belangrijk is voor een dorpscentrum en dat de galerie met de enthousiaste nieuwbakken ondernemer Dekker-Rietmulder dan ook een ware aanwinst is voor het Voorschotense winkelgebied.

Galerie Art Expo is gevestigd in de Passage, Schoolstraat 98
Meer informatie: www.artexpovoorschoten.nl of tel: 06 46 16 75 50.