Kroon - banner_lang_leve_rembrandt.jpg

Lang Leve Rembrandt voor Maria Kroon

Maria Kroon uit Leidschendam is helemaal in de wolken, haar schilderij geïnspireerd op het werk van Rembrandt, is geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum!
Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de grote kunstenaar Rembrandt werd geboren. Ter gelegenheid van zijn verjaardag op 15 juli heeft het Rijksmuseum een tentoonstelling georganiseerd van werk van hedendaagse kunstenaars die geïnspireerd zijn door zijn werk. Er werden bijna 8500 kunstwerken ingestuurd, na een selectie mochten 575 kunstenaars hun werk naar het Rijksmuseum brengen voor de finaleronde. Maria Kroon werd daarbij gefilmd door het NOS journaal en was ‘s avonds in het journaal te zien.

Kroon - Maria-Rijksmuseum.jpg

Nadat de jury alles had beoordeeld bleek dat haar schilderij van 15 juli tot 15 september echt te zien zal zijn in het Rijksmuseum. Het wordt een geweldige tentoonstelling, een groot aantal kunstenaars uit binnen- en buitenland portretteerde hun geliefde, hun kind, hun vader of moeder, een vriend of zichzelf. Met 90 verschillende versies van de Nachtwacht, 260 kinderkunstwerken en 118 zelfportretten van Rembrandt wordt de creativiteit van alle kunstenaars straks in de tentoonstelling duidelijk zichtbaar.
Maria maakte in de stijl van Rembrandt een portret van haar schildersmaatje Riet Luckel.
Maria schildert bij Hélène Doornebal in de Blauwe Tram in Leidschendam, daarvoor jarenlang in de masterclass van Guus Zuiderwijk in Leidschendam en Voorschoten.

Op de verjaardag van Rembrandt, 15 juli, hebben de kunstenaars zelf de tentoonstelling geopend en is te zien tot 15 september 2019 in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Kroon - Lang-Leve-Rembrandt-zaal-de-mens-002.jpgInformatie:
Adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam
Openingstijden: dagelijks van 9 tot 17 uur, inclusief Kerst en Nieuwjaar.
Entree: Volwassenen € 20,00 (online €19,00), 18 jaar en jonger: gratis
Vrienden van het Rijksmuseum: gratis
Museumkaart, I Amsterdam City Card, ICOM, Amsterdamse Stadspas, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART: gratis
CJP, EYCA: 50% korting (€ 10,00; online € 9,50)

Meer informatie op www.rijksmuseum.nl