riet_luckel

styling - spacer-2px.jpgRiet begon haar loopbaan als tekenares van staf- en landkaarten bij de Topografische Dienst Delft. Omdat ze daarin haar creativiteit niet kwijt kon is zij keramieklessen gaan volgen bij Piet van Dijken. Na 3 jaar trok toch de penseel en schreef zij zich in voor een schildercursus op de Vrije Akademie te Leidschendam. Daar heeft ze zich in de loop der jaren niet alleen in de abstracte schilderkunst bekwaamd, maar ook, na 3 jaar modeltekenen, op het figuratieve vlak. Haar recente werk draagt vaak de kenmerken van beiden. Ze gaat elke keer weer het experiment aan met nieuwe technieken en materialen en is niet bang om zich keer op keer in het diepe te gooien.

Ze heeft aan meerdere grote projecten meegewerkt, onder andere bij de TU in Delft. In 2000 heeft ze, als één van 18 kunstenaars, Galerie StartBlok te Leidschendam gerund en daarna hetzelfde gedaan met Galerie K.I.P. in Pijnacker.

Naast het schilderen in Voorschoten vormde zij in 2006, voor een aantal jaren, samen met Hein Baijer en Sylvana Ambrosius het Atelier Studio 3. De drie werkten individueel maar ook gezamenlijk aan schilderijen. Met Studio 3 exposeerde Riet ieder jaar op de grote kunstmanifestatie in Roosendaal.

Momenteel deelt zij met Marijke Pel onder de naam Studio2Kunst een atelier in Leidschendam en is zij wekelijks te vinden bij de BplusC Masterclass in Voorschoten onder leiding van Hélène Doornebal.

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Riet Luckel

  styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

  Terug naar overige kunstschilders


  Abstract  Figuratief


  Natuur

  styling - spacer-2px.jpgRiet is met een deel van haar werk te zien bij:

  Periode: 18 februari - 17 april 2018
  Expositie:  'Noir et Rouge'
  Plaats: Galerie Ludens in theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95,2 273 BW Voorburg,
  Openingstijden: Tijdens kassa uren op donderdag, vrijdag en zaterdag 14 – 16 uur en tijdens voorstellingen in Theater Ludens


  2000 - 2001 Diverse exposities Galerie Startblok, Leidschendam
  2002 - 2004 Galerie K.I.P. Pijnacker
  2002    ANWB Den Haag
  2014 - heden Diverse exposities met Kunstgenootschap Vlietstreek in o.a. Museum Voorschoten, Cultuurcentrum de Warenar, Wassenaar
  2015 - 2016 Diverse exposities Galerie Leids in Leidschendam
  2017    Kunstcentrum Brugman Voorburg
  2018   Kunstcentrum Brugman Voorburg, Expositie 'Kleintje Kunst'