styling - spacer-2px.jpg
Jonker - Gemma-Bio-foto
Pel - Logo-studio2kunst-2021

styling - spacer-2px.jpgNa mijn docentenopleiding aan de academie voor beeldende kunsten (model-)tekenen, schilderen, stofontwerpen en kunstgeschiedenis) in Den Haag ben ik een korte periode tekenlerares geweest. Lesgeven op middelbare scholen bleek echter niet bij mij te passen, dus ben ik mijn creativiteit niet meer in dienstverband gaan neerzetten. Ik ben echter altijd blijven schilderen en exposeren, solistisch of in groepsverband. Verdere studies in illustratief tekenen op de Vrije Academie, intuïtief schilderen en ‘olieverftechnieken naar oude meesters’ bij diverse docenten hebben mijn palet breder gemaakt.

Tot 7 jaar terug schilderde ik voornamelijk illustratieve afbeeldingen in aquarel en gouache, maar inmiddels schilder ik in acryl en soms in olieverf. Voordeel van olieverf is naar mijn mening de mooiere/diepere kleuren, het smeert prettig uit en mengt makkelijker. Maar acryl droogt weer lekker snel, kun je daardoor gemakkelijker meenemen en last but not least: ik werk er wat spontaner mee. Je kunt er trouwens van alles mee doen: ik plak er soms vloeipapier, gel, touw of zand in of op.

Nog steeds krijg ik wekelijks les van een docent. Kritiek heb ik nodig om verder te komen; om door andermans bril te kijken. Regelmatig schilder ik met anderen bij mij thuis of gaan we naar beurzen en exposities. Mijn schilderijen ontstaan vanuit visualisaties, gewoon ergens in de natuur zitten, een thema vanuit een les of wedstrijd, anders naar de omgeving kijken of zomaar vanuit een krabbel tijdens een vergadering of telefoontje.

Meer informatie : www.gemmajonker.nl/

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Gemma Jonker
[contact-form-7 id="12073" title="Contactformulier Jonker"]

styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

Terug naar overige kunstschilders


Nieuw


Abstract


Landschappen


Diversen


Collages

2018   Kunstcentrum Brugman, Expositie 'Kleintje Kunst'

Mei 2017
krantenknipsel
Juli 2017